Что едят студенты в британских универах? Как и везде, что попадется и что попроще: перекусы фастфудом, шоколадки и чипсы с колой из аппаратов самообслуживания. В общем то, что называется junk food. Британцы пытаются менять эту устоявшуюся нездоровую практику. Вот, например, очень характерный совет студентам с рецептом приготовления быстрого вегетарианского карри (а что я говорил? Карри - национальное британское блюдо
).
The following measurements make two portions of curry:
sultanas 200g (это такой крупный изюм золотистого цвета)
apples 2
chickpeas 1 tin (это нут, турецкий горох)
tikka masala curry paste 3 tbsp (тика масала - готовый индийский соус с карри и другими специями)
coconut milk 1 tin (кокосовое молоко)
basmati rice 75g (сорт популярного индийского риса)
Salt and pepper to taste – plus any other herbs and spices you might fancy
Heat a little oil in a saucepan and fry the curry paste gently for two minutes.
Put the rice in a separate pan of cold water with a little bit of salt, bring to the boil, and simmer for 10 minutes.
When the paste is fried off and your rice is coming to the boil, add all the chickpeas and coconut milk, and any additional seasoning you might fancy, like fresh coriander.
Simmer the curry on a medium to low heat for 5-6 minutes and keep stirring.
Add cubed apple and the sultanas, and simmer for a further 2-3 minutes.
Serve up.
https://www.theguardian.com/education/2016/oct/03/how-to-cook-at-university